Eiland van Heeg zou soort Starteiland moeten worden, maar omwonenden zijn argwanend

Het eiland in de Hegemer Mar kan in de toekomst ontwikkeld worden tot een soort Starteiland. Ondernemer Jaap Kruijshaar wil om te beginnen een veerverbinding naar het eilandje realiseren. Omwonenden vrezen dat er meer ontwikkeling achter vandaan komt.

Op de plek van de Marrekrite-steigers in de monding van de Wâldseinster Rakken moet een Toeristisch Overstappunt komen met onder meer een veerpont naar het Eiland van Heeg (links) en het dorp Heeg (achtergrond). Rechts een deel van Gouden Boaiem.

Op de plek van de Marrekrite-steigers in de monding van de Wâldseinster Rakken moet een Toeristisch Overstappunt komen met onder meer een veerpont naar het Eiland van Heeg (links) en het dorp Heeg (achtergrond). Rechts een deel van Gouden Boaiem. Foto: Simon Bleeker

Het pontje moet gaan varen vanaf de huidige Marrekrite-aanlegplaatsen in de monding van de Wâldseinster Rakken. ,,Het skûtsjesilen zou dan vanaf het eiland bekeken kunnen worden. Nu kijken de toeschouwers vanuit bootjes. Mijn ouweheer Bauke Planting, de tweede man van mijn moeder, heeft destijds het Starteiland bij Sneek opgezet. Het zou fantastisch zijn als het mogelijk is om van het Eiland van Heeg iets soortgelijks te maken.”

Nieuws

menu