Eilanders kunnen vanaf nu weer veilig zwemmen bij de havendam op West-Terschelling

Eilanders moesten even geduld hebben, maar zaterdag wordt hij geopend: de nieuwe en stevige zwemtrap van beton bij de havendam op West-Terschelling. De gemeente wilde hem niet plaatsen, dus moesten de eilanders het een paar jaar geleden zelf gaan regelen. ,,Het was voorheen behelpen. En nu hebben we een vorstelijke trap.”

Baukje van der Weg, Annie Feenstra, Eke van Mansvelt, Arjen Almoes en Arieke Sieben (vlrn) regelden als bestuur van stichting Achter Dam de komst van de zwemtrap.

Baukje van der Weg, Annie Feenstra, Eke van Mansvelt, Arjen Almoes en Arieke Sieben (vlrn) regelden als bestuur van stichting Achter Dam de komst van de zwemtrap. Foto: Neeke Smit

Eke van Mansvelt (75) zwemt graag achter de havendam, met name ‘s avonds. ,,We zwemmen met een clubje. Ik vind het heerlijk. Als de zon ondergaat, dan kijk je de Noordsvaarder op en zie je dat prachtige landschap, met die wolken erboven. Het is elke dag weer anders. Soms is er ook mist, of zwem je met windkracht zeven: dan klotst het aan alle kanten, dat is ook zo leuk. En in de winter is het ook heel spannend, dan moet je langs ijs, dat is ook geweldig.”