Dit artikel is vandaag gratis

Elzinga & Van der Krieke uit Drachten krijgt Friese investeerders aan boord

Ruurd Harthoorn van Elzinga & Van der Krieke in de fabriek in Drachten. Foto: Aron Weidenaar

FB Oranjewoud Participaties en de Friese Ontwikkelingsmaatschappij (FOM) zijn mede-eigenaar geworden van Elzinga & Van der Krieke in Drachten. De ontwikkelaar en maker van kunststofproducten wil met het opgehaald kapitaal een machine aanschaffen om circulaire aircosystemen in serie te produceren.

,,Wij willen ons in een periode van drie tot vijf jaar ontwikkelen tot marktleider op het gebied van innovatieve kunststofproducten voor het mkb. Dat is ambitieus, maar het kan”, zegt directielid Ruurd Harthoorn. ,,We zijn al vijf jaar samen met een opdrachtgever bezig met het ontwikkelen van een circulair aircosysteem. Dankzij het aandeelhouderschap van FB Oranjewoud Participaties en FOM komen er middelen vrij waardoor we de machine kunnen aanschaffen die we nodig hebben om dit aircosysteem in serieproductie te nemen.”

Geldschieter en aandeelhouder

De FOM is sinds 2020 al betrokken als geldverstrekker van de innovatieve spuitgieterij. Die investering werd mede gebruikt voor een nieuw eigen pand en voor de aanschaf van machines. Per heden is de FOM dus ook aandeelhouder. FB Oranjewoud Participaties vindt dat de vier ondernemers achter Elzinga & Van der Krieke prachtig mooie dingen doen, een schat aan kennis bezitten en een enorme drive en passie voor hun product hebben, aldus directeur Harmen Peters.

Nieuws

menu