Op de jaarlijkse vergadering van de Elfstedenvereniging is emotie en aandacht voor het erfgoed en de ‘mythe’ van de Elfstedentocht

Het vriest ‘s nachts een beetje, perfect weer om tijdens de jaarlijkse vergadering van de Koninklijke Vereniging Friesche Elf Steden zaterdag in de stemming te komen voor een eventuele zestiende Elfstedentocht. Maar nu het zo lang duurt tot er weer een tocht komt en het geld zich opstapelt, krijgt de vereniging steeds meer aandacht voor activiteiten naast de tocht, waaronder het erfgoed ervan.

Wilfried de Jong interviewt Sven Kramer tijdens de algemene ledenvergadering van de Elfstedenvereniging in het WTC Leeuwarden.

Wilfried de Jong interviewt Sven Kramer tijdens de algemene ledenvergadering van de Elfstedenvereniging in het WTC Leeuwarden. Foto: Marcel van Kammen

„Schaatsvrienden, we hebben jullie gemist”, start voorzitter Wiebe Wieling op de eerste fysieke vergadering sinds 2019. De zaal van het WTC in Leeuwarden is gevuld met zo’n 330 mensen, anderen zien de bijeenkomst online.

Nieuws

menu