Dit artikel is vandaag gratis

En opnieuw is het raak: schip vaart tegen brug Burgum en verliest stuurhut én nog iets (check hier de foto)

Een binnenvaartschip met containers is dinsdagavond tegen een brug geknald aan de Burgumerdaam in Burgum. Foto: Camjo Media/Robert Jan Boonstra.

Dinsdagavond is een binnenvaartschip met containers tegen de brug in het Prinses Margrietkanaal bij Burgum geknald. Daarbij verloor het schip de stuurhut en liep een auto aan dek grote schade op.

De ‘Sendo Liner’ uit Harderwijk had een in hoogte verstelbare stuurhut, maar verloor die bij de aanvaring met brug ‘Burgumerdaam’. De hut viel daarbij in het water. Ook een witte auto op het dek raakte zwaar beschadigd bij de botsing. Het voertuig schoof met twee wielen over de rand van het dek waarop ie stond geparkeerd, maar bleef nog net hangen.

Rijkswaterstaat laat weten dat er geen gewonden zijn gevallen. Ook de schade aan de brug valt mee. Rijkswaterstaat heeft de stuurhut inmiddels uit het water gevist, en doet samen met de politie onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De Sendo Liner ligt even verderop afgemeerd nabij jachthaven Burgumerdaam.

Meer botsingen

Het is niet de eerste keer dat een schip tegen een brug over het Prinses Margrietkanaal vaart.

Eind december was het nog raak in Stroobos. Daar ramde ‘s avonds een Duits schip de brug. Door de aanvaring raakte de brug ontzet en was scheep- en autoverkeer tijdelijk gestremd. In augustus vorig jaar raakte een binnenvaartschip de brug van Uitwellingerga. In de afgelopen vijf jaar ging het meer dan twintig keer fout op de vaarweg Lemmer-Delfzijl.

Nieuws

menu