Enquêtecommissie Empatec maakt nader onderzoek openbaar: oud-wethouder Van Gent zat er toch naast

Drie beschuldigingen die voormalig wethouder Stella van Gent onder ede uitte aan het adres van een ambtenaar van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn niet waar.

De enquêtecommissie Empatec van de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, oktober 2021. Vanaf links: Gert Schouwstra (ChristenUnie), Angelina Kerver (GroenLinks), voorzitter Pieter de Vries (CDA), onafhankelijk raadslid Klaas Jan Semplonius en Lianne van der Wal (VVD).

De enquêtecommissie Empatec van de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, oktober 2021. Vanaf links: Gert Schouwstra (ChristenUnie), Angelina Kerver (GroenLinks), voorzitter Pieter de Vries (CDA), onafhankelijk raadslid Klaas Jan Semplonius en Lianne van der Wal (VVD). Foto: Niels de Vries

Dat blijkt uit de beantwoording van vragen uit de gemeenteraad over het rapport van de enquêtecommissie Empatec. In het eindrapport van de raadsenquête over het financiële debacle rond de sociale werkvoorziening Empatec gaf de commissie al aan dat nader onderzoek ‘geen onderbouwing voor de weergave van de oud-bestuurder’ had opgeleverd. Verder wilde de commissie daar niet op ingaan. ,,Het aanwijzen van een of twee personen die verantwoordelijk zouden zijn, levert ons als commissie niks op. Wij willen verder kunnen”, zei commissievoorzitter Pieter de Vries in december bij de presentatie van het rapport.

Nieuws

menu