Dit artikel is vandaag gratis

Agrarisch Collectief Waadrâne houdt excursie over insecten en dieren in de schemering. 'We willen graag laten zien wat wij doen als agrariërs'

Koeien in de wei in de schemering. Foto: ANP

Het Agrarisch Collectief Waadrâne, waarin 150 Friese boeren samenwerken aan biodiversiteit en het beheer van weidevogels, houdt op 24 augustus een excursie die een inkijk moet geven op het leven van insecten en dieren die actief zijn in de schemering.

Tijdens de excursie gaan geïnteresseerden met een boerenkar langs Friese vogelakkers, zonnebloemlinten en schouwpaden. Een deskundige zal hen dan informeren over het leven van nachtvlinders en andere dieren die tijdens de avonduren actief worden. Er worden insectencamera’s en LED-emmers ingezet om een goed beeld te krijgen. ,,Mensen zijn vaak verbaasd over de vele insectensoorten die gebruik maken van de gewassen en agrarisch natuurbeheer’’, zegt Tjitske Dijkstra van Waadrâne.

De excursie begint om 19.30 uur nabij de NAM-locatie aan de Tibsterwei in Ee. ,,We willen graag laten zien wat wij doen als agrariërs en wat voor effect dat heeft. Deze avond gaat het om het verhaal erachter”, aldus Dijkstra.

Nieuws

menu