Veel politieke partijen trekken zich terug voor het verkiezingsdebat in Burgum na het weren van de PVV en FvD: 'Door wel in debat te gaan kom je juist verder'

Het is nog niet duidelijk of het grote verkiezingsdebat van de FNV op 11 maart in Burgum kan doorgaan. Het debat in Glinstra State staat op losse schroeven nu verschillende partijen zich teruggetrokken hebben. Zij vinden het onterecht dat de PVV en FvD niet voor het debat zijn uitgenodigd.

Op 21 februari organiseerde Doarpswurk een lijsttrekkersdebat in dorpshuis Ien en Mien in Goutum waar alle partijen voor uitgenodigd waren. Alleen de PVV ging niet op de uitnodiging in.

Op 21 februari organiseerde Doarpswurk een lijsttrekkersdebat in dorpshuis Ien en Mien in Goutum waar alle partijen voor uitgenodigd waren. Alleen de PVV ging niet op de uitnodiging in. Foto: Hoge Noorden/ Jaap Schaaf

CDA, ChristenUnie, BBB, VVD en FNP hebben zich voor het FNV-debat afgemeld. Andere partijen twijfelen. Alleen de SP zegt achter de keuze van de FNV te staan.

Nieuws

menu