Het coronabeleid vergelijken met het Nazisme: andere Statenfracties wilden wel eens weten wat Friese FVD'ers daar nou eigenlijk van vinden

Statenleden hebben woensdag getracht om hun collega’s van Forum voor Democratie voor het blok te zetten over uitspraken van FVD-Kamerleden. De verhitte discussie eindigde in tranen.

Pepijn van Houwelingen (FVD) in discussie met vervangend voorzitter Ockje Tellegen (VVD) nadat hij D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma had voorgehouden dat 'er tribunalen komen' om met hem en zijn coronavisie af te rekenen. Dat werd als bedreigend ervaren.

Pepijn van Houwelingen (FVD) in discussie met vervangend voorzitter Ockje Tellegen (VVD) nadat hij D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma had voorgehouden dat 'er tribunalen komen' om met hem en zijn coronavisie af te rekenen. Dat werd als bedreigend ervaren. Foto: ANP

Het zou eigenlijk over het Forum-voorstel gaan voor een protocol rond het uithangen van de Friese vlag, maar het debat daarover in de Staten nam woensdagmiddag al snel een geheel andere wending: van SP tot VVD wilden fracties weten hoe de FVD-Statenleden eigenlijk dachten over recente uitspraken van ‘hun’ Kamerleden in Den Haag waarin het coronabeleid met Nazi-politiek wordt vergeleken.

Nieuws

menu