Familie van de 16-jarige jongen die dinsdag werd opgepakt overweegt aangifte tegen de politie vanwege het schietincident

De familie van de 16-jarige jongen die is opgepakt bij een boerenprotestactie bij Heerenveen, overweegt aangifte te doen tegen de politie. Dat bevestigt hun advocaat Robert Snorn na berichtgeving in het AD. ,,Het is een persoonlijke afweging van de familie, maar ik zou me kunnen voorstellen dat ze aangifte doen.”

De politie heeft gericht geschoten bij een boerenprotest bij Heerenveen. Demonstranten probeerden volgens de politie in te rijden op agenten en dienstauto's.

De politie heeft gericht geschoten bij een boerenprotest bij Heerenveen. Demonstranten probeerden volgens de politie in te rijden op agenten en dienstauto's. Foto: ANP

Bij het protest is bij de oprit naar de A32 door de politie geschoten, zowel gericht als ter waarschuwing, waarbij de trekker van de jongen is geraakt. Vervolgens is hij samen met twee mannen opgepakt en woensdag weer vrijgelaten. Het OM verdacht het drietal aanvankelijk van poging tot doodslag, maar ziet die aanleiding niet langer. Volgens Snorn is er geen verdenking van een strafbaar feit meer tegen de jongen. ,,Hooguit een verkeersovertreding.”

Nieuws

menu