De faunapassage bij Hurdegaryp moet de natuurgebieden rond de Sintrale As met elkaar verbinden: 'Het leefgebied van de dieren wordt een stuk veiliger'

Een nieuwe faunapassage aan de Ottemawei vlakbij Hurdegaryp moet de verbinding tussen vier natuurgebieden rond de Sintrale As verbeteren. Maandag werd deze faunapassage officieel geopend.

Opening nieuwe faunapassage bij Hurdegaryp, door gedeputeerde Klaas Fokkinga, directeur van It Fryske Gea Henk de Vries (l) en wethouder Tytsy Willemsma (r).

Opening nieuwe faunapassage bij Hurdegaryp, door gedeputeerde Klaas Fokkinga, directeur van It Fryske Gea Henk de Vries (l) en wethouder Tytsy Willemsma (r). Foto: Marcel van Kammen

De passage vervangt een duiker die onder de weg lag en de natuurgebieden de Bouwepet en het Ottema Wiersma-reservaat met elkaar verbond. Gedeputeerde Klaas Fokkinga vertelt maandag dat veel dieren geen gebruik maakten van de buis, die ervoor is om de dieren veilig van de ene naar de ander kant van de weg te helpen. De nieuwe en ruimere faunapassage is zo’n vijf meter breed, 1,25 meter hoog en aan beide zijden zitten looprichels van vijftig centimeter breed.

Nieuws

menu