BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie in Paviljoen De Leyen bij Rottevalle bijeen over nieuw provinciaal bestuur: Ligt er met Pinksteren een akkoord?

De formatie van een nieuwe coalitie van BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie is nu echt los. In Paviljoen De Leyen in Rottevalle moeten de onderhandelaars de komende weken onder leiding van formateur Oebele Brouwer belangrijke knopen doorhakken.

Met de klok mee vanaf links voor: Auke Talsma (BBB), Margreet Jonker en Matthijs de Vries (CU), Aebe Aalberts en Friso Douwstra (CDA), formateur Oebele Brouwer, Klaas Zwart en Edou Hamstra (PvdA) en Abel Kooistra (BBB) in Paviljoen De Leyen in Rottevalle, waar wordt onderhandeld over een nieuw provinciebestuur.

Met de klok mee vanaf links voor: Auke Talsma (BBB), Margreet Jonker en Matthijs de Vries (CU), Aebe Aalberts en Friso Douwstra (CDA), formateur Oebele Brouwer, Klaas Zwart en Edou Hamstra (PvdA) en Abel Kooistra (BBB) in Paviljoen De Leyen in Rottevalle, waar wordt onderhandeld over een nieuw provinciebestuur. Foto: Jilmer Postma

Het valt te hopen dat de beoogde coalitiegenoten het over de politieke inhoud beter eens kunnen worden dan over het menu voor het avondeten. In Paviljoen De Leyen in Rottevalle werd woensdagavond vlees, vegetarisch én vis besteld om het iedereen gastronomisch naar de zin te maken.