Dit artikel is vandaag gratis

Fors meer woningen dan gepland in Oudeschoot: in plaats van 41 komen er 103 nieuwe woningen

Woningbouw. Foto: Shutterstock

Het terrein van de voormalige drukkerij Jongbloed in Oudeschoot wordt volledig getransformeerd tot woongebied. Dinsdag ondertekenden wethouder Jaap van Veen en algemeen directeur Matthy Groen van Jongbloed de exploitatieovereenkomst voor de herontwikkeling van het terrein.

In 2021 is er nog gesproken over 41 nieuwe woningen, maar nu de uitgeverij is verhuisd naar Leeuwarden wordt het voormalige Jongbloed-terrein volledig getransformeerd tot woongebied. In het nieuwe plan is er ruimte voor 103 nieuwe woningen, bedoeld voor (jonge) gezinnen en senioren.

„Op de extra vrijgekomen ruimte komen drie woontorens met 62 appartementen, waarvan ongeveer een derde in het betaalbaar segment”, meldt de gemeente Heerenveen. De gemeente hoopt daarmee in te spelen op de grote vraag naar betaalbare woningen. Tussen de woningen wordt een park aangelegd dat voor iedereen toegankelijk is. Het park is eigendom van de gemeente en wordt door de gemeente beheerd en onderhouden.

Op donderdag 16 maart organiseren de gemeente en Jongbloed een inloopbijeenkomst voor de buurt waar de plannen ingezien kunnen worden.

Vanwege de aanpassingen wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit wordt medio 2023 ter inzage gelegd. Naar verwachting neemt de gemeenteraad van Heerenveen eind 2023 een besluit.

Nieuws

menu