Dit artikel is vandaag gratis

Friesland College en Groningse Noorderpoort bouwen samen aan 'toekomstbestendige' acteursopleiding

Carlo Segers (l) en Wim van de Pol, bestuursvoorzitters van Noorderpoort en het Friesland College, beklinken de samenwerking voor de mbo-acteursopleidingen van beide instellingen. Foto: Friesland College

Het Friesland College en het Groningse Noorderpoort werken vanaf dit studiejaar samen in het aanbieden van hun opleidingen ‘acteur’ aan mbo-studenten in Leeuwarden en Groningen. Wat betekent dat voor de acteurs in spe?

De twee roc’s gaan de 125 opleidingsplaatsen die ze maximaal mogen aanbieden verdelen, maar ook gebruik maken van elkaars personeel en kennis. Een aantal jaren geleden dreigde de acteursopleiding van Noorderpoort te worden geschrapt omdat het ministerie van Onderwijs het aantal opleidingen zonder baangarantie wilde verminderen. Bij Friesland College leek een einde te komen aan de dansopleiding. Door de nu aangekondigde samenwerking kunnen beide opleidingen volgens de scholen op een toekomstbestendige manier behouden blijven.

,,Mooi dat we hierin elkaar hebben gevonden. We vinden het belangrijk dat de toekomstige student dichtbij huis de kans krijgt om zijn passie te volgen en daarmee uiteindelijk aan het werk te gaan”, zegt Johan Weerts, directeur van Noorderpoort. ,,Met deze afspraken leggen wij vast dat wij gezamenlijk een kwalitatieve opleiding voor de regio verzorgen, zodat onze studenten aansluiten op de vraag van de cultuursector”, vindt Sicco Piekeboer, directeur D’Drive van het Friesland College waar de Leeuwarder acteursopleiding wordt aangeboden.

Nieuws

menu