Fries netbeheerder Liander kampt met materiaaltekorten en dat betekent dat elektrisch koken en de installatie van een laadpaal of warmtepomp soms moeten worden uitgesteld

Netbeheerder Liander kampt met tekorten aan materialen zoals bijvoorbeeld elektriciteitsmeters en kabels. Daardoor moeten sommige werkzaamheden worden uitgesteld en moeten klanten langer wachten op een aansluiting op het elektriciteitsnet of de verzwaring van hun bestaande aansluiting.

Bedrijfsleider Jacob Nutma van Koninklijke Damstra Installatietechniek bij de vestiging in Leeuwarden waar hij een elektrische auto wil voorzien van stroom.

Bedrijfsleider Jacob Nutma van Koninklijke Damstra Installatietechniek bij de vestiging in Leeuwarden waar hij een elektrische auto wil voorzien van stroom. Foto: Marchje Andringa

Het gaat bijvoorbeeld om mensen die elektrisch willen gaan koken of een warmtepomp of laadpaal willen installeren. Ook transformatoren zijn niet altijd voldoende op voorraad, aldus Liander. Vanwege onder meer de energietransitie neemt de vraag naar stroom steeds meer toe en op meerdere plaatsen loopt het netwerk vol. Liander, actief in Fryslân, Noord-Holland, Flevoland, Gelderland en een deel van Zuid-Holland, heeft al gezegd miljarden te gaan investeren in uitbreiding van het stroomnet.

Nieuws

menu