Fries slachtoffer toeslagenaffaire na sorry Raad van State: 'Voeg dan nu ook de daad bij het woord'

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft te lang een te strenge lijn gehanteerd in de kinderopvangtoeslagzaken en had die eerder moeten loslaten. Dat schrijft de afdeling vrijdag in een 86 pagina’s tellend zelfreflectierapport.

Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire lopen mee in de Mars met de Moeders in Rotterdam eerder deze maand. Met de mars willen de ouders aandacht vragen voor het toeslagenschandaal, waar nog geen oplossing voor gevonden is.

Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire lopen mee in de Mars met de Moeders in Rotterdam eerder deze maand. Met de mars willen de ouders aandacht vragen voor het toeslagenschandaal, waar nog geen oplossing voor gevonden is. Foto: ANP

De rechtseenheid – de wet die steeds op dezelfde manier wordt uitgelegd – werd steeds als belangrijker gezien dan de individuele, schrijnende omstandigheden. Enkele rechters en juristen hebben dat eerder wel gemeld, maar naar hen is te weinig geluisterd. Dat concludeert Bart Jan van Ettekoven, voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak.

Nieuws

menu