Friezen bieden hulp aan Oekraïense vluchtelingen. 'Als er vandaag of morgen een moeder met kind op zoek zijn naar onderdak, zijn ze bij mij welkom.'

Ernst-Jan van Reenen zat zaterdagavond voor de televisie toen hij de schokkende oorlogsbeelden uit Oekraïne voorbij zag komen. De beelden grepen hem zo zwaar aan dat hij voelde dat hij iets moest doen.

Ernst-Jan van Reenen stapelt in Drachten samen met zijn ouders een busje vol met eten en ander goederen om richting Oekraïne te gaan om daar mensen te helpen.

Ernst-Jan van Reenen stapelt in Drachten samen met zijn ouders een busje vol met eten en ander goederen om richting Oekraïne te gaan om daar mensen te helpen. Foto: Jilmer Postma

,,Ik heb geen persoonlijke band met Oekraïne, maar ik wil onze medemensen helpen”, vertelt Van Reenen. De inwoner van Drachten voegde de daad bij het woord en besloot zich in te zetten voor vluchtelingen. Na afspraken te hebben gemaakt met inwoners van het grensgebied van Oekraïne en Polen, regelde hij bij Veenstra Reizen een touringcar om vluchtelingen op te halen. De bus vertrok dinsdagavond uit Buitenpost. Zelf stapte Van Reenen in een met hulpgoederen volgeladen minibusje.

Nieuws

menu