Geraldina Dijkstra uit Oudebildtzijl raakte tijdens haar wereldreis verliefd op de sterrenhemel van Australië en emigreerde daarheen. Nu maakt ze een kinderboek over licht in de Australische nacht.

Geraldina Dijkstra uit Oudebildtzijl raakte tijdens een wereldreis verknocht aan het Australische eiland Tasmanië. De spectaculaire sterrenhemel die ze hier kon ervaren inspireerde haar tot het maken van een ‘glow in the dark’-kinderboek, een primeur op het eiland, dat inmiddels ook in Nederland aftrek vindt.

Geraldina Dijkstra met exemplaren van haar boek over licht in de Australische nacht.

Geraldina Dijkstra met exemplaren van haar boek over licht in de Australische nacht. Foto: FD

Een groot gedeelte van Australië, Nieuw-Zeeland en Azië stond nog op de planning, toen Dijkstra tijdens haar wereldreis in 2012 een rigoureus besluit nam: ze zou zich permanent vestigen op Tasmanië. ,,Vanaf het eerste moment was ik verkocht, het is een fantastische plek. Er is zoveel verschil in landschap en biodiversiteit. Je krijgt onderweg elke tien minuten een compleet nieuwe omgeving te zien. De plannen veranderden dus enigszins. Inmiddels ben ik nog steeds niet in Azië geweest”, grapt Dijkstra.

Nachtfotografie

Nieuws

menu