Dit artikel is vandaag gratis

Fryslân blijft rood op de coronakaart, overige provincies oranje. Drenthe komt volgende week mogelijk op groen

Afbeelding ter illustratie. Foto: ANP

De Nederlandse provincies staan sinds donderdag allemaal op oranje op de kaart van coronagevallen in Europa, met uitzondering van Fryslân. Als de dalende lijn zich voortzet springt onze provincie volgende week wel van rood naar oranje.

Zuid-Holland en Flevoland zijn niet langer rood op de coronakaart. De waarschuwingskleur ging naar oranje, het een na laagste niveau. Dat komt doordat het aantal positieve tests er genoeg is gedaald. De laatste keer dat Nederland er zo goed voor stond, was begin juli, voor de vierde golf.

Het aantal en het percentage positieve tests zakt de laatste twee weken stevig. Iets meer dan 2 procent van alle uitgevoerde tests brengt een coronabesmetting aan het licht, tegen 3,8 procent daarvoor. Dat kan mede komen door de uitbreiding van de CoronaCheck-app.

In de afgelopen twee weken is het coronavirus vastgesteld bij 1340 Friezen. Dat zijn zo’n 206 positieve tests op elke 100.000 inwoners, een daling van bijna 23 procent in een week tijd. Als die lijn zich doorzet, kan Fryslân volgende week als laatste provincie naar oranje gaan. Drenthe zou naar groen kunnen zakken, als eerste provincie in drie maanden tijd.

Nieuws

menu