Fryslân krijgt mogelijk een coalitie van BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie. 'Dit is de beste combinaasje dy’t út de ferkenning kaam'

Verkenner Chris Stoffer stelt voor dat BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie samen de nieuwe coalitie van de provincie Fryslân gaan vormen. Dat maakte Stoffer vrijdag bekend in het provinciehuis.

Fractievoorzitters Friso Douwstra (CDA), Edou Hamstra (PvdA), Matthijs de Vries (ChristenUnie) en Abel Kooistra (BBB) luisteren naar het verslag van informateur Chris Stoffer. Ze vertegenwoordigen de partijen die de beoogde nieuwe coalitie in Fryslân vormen.

Fractievoorzitters Friso Douwstra (CDA), Edou Hamstra (PvdA), Matthijs de Vries (ChristenUnie) en Abel Kooistra (BBB) luisteren naar het verslag van informateur Chris Stoffer. Ze vertegenwoordigen de partijen die de beoogde nieuwe coalitie in Fryslân vormen. Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen

Deze coalitie doet volgens Stoffer, die in het dagelijks leven Tweede Kamerlid is voor de SGP en door de BBB was gevraagd de coalitiemogelijkheden te verkennen, recht aan de uitslag van de verkiezingen die op 15 maart plaatsvonden en aan de wensen die tijdens de verkennende gesprekken door de partijen zijn geuit. Volgens Stoffer staat er met de vier partijen een ‘stevige coalitie met een ruime meerderheid’. De beoogde coalitie telt 25 van de 43 zetels in de Provinciale Staten, veertien daarvan zijn van de grote verkiezingswinnaar, de BBB.