Ben jij al van het gas af? De Provincie Fryslân wil in 2030 60.000 woningen hebben aangesloten op het warmtenet

In 2030 moeten 60.000 woningen en 10.000 bedrijfsgebouwen aangesloten zijn op collectieve warmtesystemen. Ook wil de provincie in 2025 vijf demonstratieprojecten in de provincie draaiende hebben. Daarnaast moet er in 2025 een loket ingericht zijn om lokale initiatieven verder van de grond te helpen en is het de bedoeling dat er een kennisnetwerk over aquathermie van vijftig organisaties bestaat.

Hegemer Kees van Eck en kleindochter Lieke krijgen uit handen van wethouder Henk de Boer de brochure Warm Heeg. Maandag ging de campagne van start voor het aquathermieproject Warm Heeg.

Hegemer Kees van Eck en kleindochter Lieke krijgen uit handen van wethouder Henk de Boer de brochure Warm Heeg. Maandag ging de campagne van start voor het aquathermieproject Warm Heeg. Foto: Jolanda Siemonsma

De Provincie Fryslân heeft dinsdag de zogeheten Missy Wetterwaarmte vastgesteld, waarin deze doelen staan. Het plan is samen met de gemeenten De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Terschelling en Leeuwarden en Wetterskip Fryslân gemaakt.