GGD Fryslân wil tempo van vaccinaties in drie weken verdubbelen

De afgelopen week zette GGD Fryslân opnieuw een recordaantal van bijna 30.000 prikken, zo’n vierduizend meer dan de week ervoor. In totaal is er in de provincie nu zo’n 220.000 keer ingeënt tegen het coronavirus door de GGD, en naar schatting zo’n 100.000 keer door huisartsen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Bij benadering heeft nu de helft van de volwassen Friezen ten minste één prik gehad.

Een geel vaccinatieboekje waarin iemands vaccinaties staan geregistreerd. Het kabinet werkt aan een vaccinatiepaspoort waarmee bezoekers van evenementen straks bij de ingang kunnen laten zien dat dat zij tegen COVID-19 gevaccineerd zijn.

Een geel vaccinatieboekje waarin iemands vaccinaties staan geregistreerd. Het kabinet werkt aan een vaccinatiepaspoort waarmee bezoekers van evenementen straks bij de ingang kunnen laten zien dat dat zij tegen COVID-19 gevaccineerd zijn. Foto: ANP

Volgens het ministerie van Volksgezondheid moet begin juli elke volwassene die dat wil minstens één vaccinatie hebben gehad. Daarom moeten er volgende maand op de acht vaccinatielocaties van GGD Fryslân grote prikaantallen worden gehaald. Er worden forse vaccinleveringen verwacht en de GGD rekent erop volgende week 36.000 vaccins weg te prikken. Daarvan worden er zo’n zesduizend op de Friese Waddeneilanden gezet. Daar kunnen alle volwassenen van 18 tot 60 jaar volgende week een eerste prik halen.

Nieuws

Meest gelezen