Gaswinning in de Waddenzee? Geen goed idee, vinden Milieudefensie, Extinction Rebellion en de Waddenvereniging. Daarom laten actievoerders zich zaterdag horen op de dijk bij Holwerd

Stop de plannen voor nieuwe gasboringen in de Waddenzee. Dat is, kort samengevat, de boodschap die actievoerders van Milieudefensie, Extinction Rebellion en de Waddenvereniging zaterdag willen uitdragen met een gezamenlijk protest bij Holwerd. Er worden ruim vijfhonderd mensen verwacht.

De twee beelden van het kunstwerk 'Wachten op hoog water' kijken vanaf de Waddendijk bij Holwert uit over het kwelderlandschap.

De twee beelden van het kunstwerk 'Wachten op hoog water' kijken vanaf de Waddendijk bij Holwert uit over het kwelderlandschap. Foto: Neeke Smit

Het evenement begint om twee uur ‘s middags op de Waddendijk bij Holwerd, naast het kunstwerk ‘Wachten op hoog water’. Er zijn diverse sprekers, onder wie de twaalfjarige bewoner Jikke de Wit en wetenschapper Leo van Kampenhout. Actiegroep De Luchtfietsers arriveert per fiets en ook burgemeester Inneke van Gent van Schiermonnikoog komt.

Nieuws

menu