Dit artikel is vandaag gratis

Geen festivals in Groene Ster in 2023: organisaties willen het risico niet lopen dat het feest niet kan doorgaan

Welcome to the Village 2019 in de Groene Ster in Leeuwarden. Optreden van Sven Hammond. Foto: Marcel van Kammen

Welcome to the Village keert de Groene Ster voorlopig de rug toe. Zolang er geen bestemmingsplan ligt dat evenementen toestaat, wordt het festival niet meer in het recreatiegebied gehouden. Ook andere festivals keren niet terug naar de Groene Ster.

Tegen de festivals is verzet vanwege het lawaai en het verstoren van natuurwaarden. Afgelopen zomer zette de rechtbank op het laatste moment een streep door Psy-Fi.

,,We vinden het geen verantwoorde keuze om WTTV weer in de Groene Ster te organiseren zolang er geen bestemmingsplan ligt. Promised Land en Psy-Fi denken er ook zo over, en daarom vinden er geen festivals plaats in de Groene Ster volgend jaar”, laat de organisatie weten.

Alternatieve locatie

Welcome to the Village (WttV) schrijft op haar website dat de voorbereidingen voor het festival in 2023 in volle gang zijn, en dat er wordt gezocht naar een alternatieve locatie. De gemeente Leeuwarden valt af: die heeft aangegeven geen alternatieven te hebben. Vorig jaar werd WttV in de binnenstad gehouden. ,,De stadseditie was tof, maar geen duurzame oplossing voor de komende jaren.”

Nieuws

menu