Nipte meerderheid raad Súdwest-Fryslân blijft tegen uitbreidingsplannen Hemelumer Hoeve, ondanks tik op de vingers Raad van State

Een nipte meerderheid van de raad van Súdwest-Fryslân blijft bij het standpunt dat het bestemmingsplan van varkensbedrijf de Hemelumer Hoeve niet aangepast mag worden. Een amendement van GBTL, GroenLinks, D66, PvdA en de fractie De Wind werd, zoals verwacht, met negentien stemmen voor en achttien stemmen tegen, aangenomen.

Debby Lorist, die de Hemelumer Hoeve van haar vader John Lorist overneemt.

Debby Lorist, die de Hemelumer Hoeve van haar vader John Lorist overneemt. Foto: Simon Bleeker

Tot een inhoudelijk debat kwam het woensdagavond tijdens de raadsvergadering niet. Dit tot grote teleurstelling van de fracties die voor de uitbreiding van het varkensbedrijf zijn. ,,Het is diep triest dat er hier geen debat wordt gevoerd”, zei VVD-raadslid Simon de Witte. Hij haalde aan dat de familie Lorist inmiddels al dik tien jaar bezig is met de uitbreiding van het varkensbedrijf. ,,Deze ondernemer heeft zich in al die jaren tot op het bot bewogen om aan de veranderende wet- en regelgeving te voldoen. Nu is het tijd om ons een betrouwbare overheid te tonen.”

Nieuws

menu