De Geitefok uit Oldeberkoop wordt niet vervolgd voor het stelen van de letters TOP (van Top 2000). Maar wat betekent die proeftijd voor de komende oudejaarsstunt?

De Geitefok uit Oldeberkoop heeft er goed aan gedaan de letters T O P van het Top 2000-logo na de ontvreemding afgelopen december snel terug te brengen naar het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. De oudejaarsploeg wordt daarom door het Openbaar Ministerie niet vervolgd voor de oudejaarsstunt.

Het logo van de Top 2000 bij Beeld en Geluid. Onbekenden hebben de letters TOP meegenomen. In het Top 2000 Café vindt de uitzending van de jaarlijkse hitlijst plaats.

Het logo van de Top 2000 bij Beeld en Geluid. Onbekenden hebben de letters TOP meegenomen. In het Top 2000 Café vindt de uitzending van de jaarlijkse hitlijst plaats. Foto: ANP

,,Vervolging in deze zaak heeft geen meerwaarde”, zegt Lisanne Rutgers, woordvoerder van het OM Midden-Nederland dat tot seponering van de zaak is overgegaan. ,,De benadeelde partij is voldoende schadeloos gesteld. En in gewone taal: de letters zijn teruggebracht toen de NPO daarom vroeg.”

Ophef