Ministerie wil geld dat voor de aanleg van wegen was bestemd, gaan uitgeven aan onderhoud. 'Nog geen beren op de weg voor Lelylijn en spooraquaduct Leeuwarden'

Het kabinet ziet zich door de stikstofcrisis genoodzaakt de aanleg van veel nieuwe wegen op de lange baan te schuiven. Het geld dat daarvoor beschikbaar is, wordt nu ingezet voor grootschalig onderhoud, meldt minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat).

Minister Harbers stapt uit de boot op het Prinses Margrietkanaal om bij de problemen op de A7 bij Uitwellingerga te kijken in januari dit jaar. Rechts van hem gedeputeerde Avine Fokkens - Kelder. Op de achtergrond één van de bruggen over het Prinses Margrietkanaal waar de provincie zich acuut zorgen over maakt.

Minister Harbers stapt uit de boot op het Prinses Margrietkanaal om bij de problemen op de A7 bij Uitwellingerga te kijken in januari dit jaar. Rechts van hem gedeputeerde Avine Fokkens - Kelder. Op de achtergrond één van de bruggen over het Prinses Margrietkanaal waar de provincie zich acuut zorgen over maakt. Foto: Niels de Vries

Gedeputeerde Avine Fokkens is blij met de aandacht voor het onderhoud. ,,We roepen al langer; investeren in nieuwe zaken is leuk, en ook zeker belangrijk, maar I en W heeft het onderhoud te lang uitgesteld”, reageert Fokkens. ,,Het onderhoud werd steeds vooruit geschoven. Het is goed dat I en W inziet dat dat zich gaat opbreken.”