Gemeente Súdwest-Fryslân brengt energieoplossingen naar de inwoners toe

De gemeente Súdwest-Fryslân gaat naar de inwoners toe om ze te informeren over besparen, energietoeslag en andere minimaregelingen. Maandag werd het project, SWF tichtby gedoopt, afgetrapt in cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward. Inwoners van de gemeente kunnen van eind oktober tot april 2023 gebruikmaken van hulp bij het aanvragen.

Energiecoaches Johan Broeren en Annelies de Jong (achtergrond) in actie bij de aftrap van het project SWF tichtby in cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward.

Energiecoaches Johan Broeren en Annelies de Jong (achtergrond) in actie bij de aftrap van het project SWF tichtby in cultuurhistorisch centrum De Tiid in Bolsward. Foto: Simon Bleeker

,,Gebruikt mijn traplift ook sluipstroom?”, vraagt een bezoekster maandagmiddag aan energiecoach van de gemeente Johan Broeren. Broeren is één van de zeven medewerkers die bezoekers helpt bij een aanvraag voor energietoeslag. Ze zijn allen bezet; zelfs al voor het aanvangstijdstip van het inloopspreekuur staat er een wachtrij.

Nieuws

menu