Dit artikel is vandaag gratis

Gemeente Smallingerland vergat aanleg kunstgrasveld Drachtster Boys in begroting, maar wil belofte toch inlossen

Drachtster Boys. Foto: Jilmer Postma

De Drachtster voetbalvereniging Drachtster Boys heeft al enige tijd moeite om iedereen te laten trainen en spelen op de natuurgrasvelden. Om dit capaciteitsprobleem op te lossen wilde de gemeente Smallingerland de club tegemoet komen met een extra kunstgrasveld, maar men vergat dit op te nemen in de begroting.

Met het nieuwe kunstgrasveld blijven de andere kunstgrasvelden daarnaast ook beter bespeelbaar, stelt het college. Dat moet ervoor zorgen dat er in de toekomst minder trainingen en wedstrijden uitvallen. De totale kosten voor het nieuwe kunstgrasveld, dat op een huidig natuurgrasveld moet komen, zijn 726.000 euro.

Ontdekking

Tijdens de aanbestedingsprocedure bleek echter dat er geen gelden zijn opgenomen in de begroting van 2023. Na die ontdekking werd de aanbesteding direct stopgezet en zijn de raad en de voetbalclub geïnformeerd. Het college wil echter ,,de gewekte verwachtingen richting de voetbalclub waarmaken.”

De kosten worden verwerkt in de kadernota 2024 als onvermijdbare kosten en kunnen niet worden gedekt uit de reguliere begroting. Dit heeft invloed op het meerjarig begrotingsresultaat.

Als de raad instemt, moeten de werkzaamheden zo snel mogelijk hervat worden, stelt het college. Het nieuwe kunstgrasveld kan dan zo snel mogelijk na de zomer in gebruik worden genomen.

Nieuws

menu