Gemeente stelt keuze De Welle opnieuw uit

De gemeente Smallingerland schuift de locatiekeuze voor het nieuw te bouwen zwembad in Drachten opnieuw voor zich uit. Het college van B en W wil een aanvullend onderzoek laten uitvoeren naar de drie plekken voor het zwembad die nu nog in beeld zijn. Het wil kijken bij welke locaties de bouw van een zwembad ook positieve neveneffecten kunnen hebben.

De gemeente Smallingerland schuift de locatiekeuze voor het nieuw te bouwen zwembad in Drachten opnieuw voor zich uit.

De gemeente Smallingerland schuift de locatiekeuze voor het nieuw te bouwen zwembad in Drachten opnieuw voor zich uit. Foto: Jilmer Postma

De gemeente is al sinds 2008 bezig met de nieuwbouw van het inmiddels sterk verouderde zwembad De Welle. Aanvankelijk zou het de Sportlaan worden, later kwamen daar alternatieven bij aan de Noorderhogeweg en de inmiddels weer afgevallen Kelvinlaan. Het huidige college zag meer potentie in weer een andere locatie, die van het Veemgebouw aan de Tussendiepen, en voegde die toe aan het onderzoek. Toen vorig jaar bleek dat dat pand was verkocht, richtte het college de blik op het braakliggende stuk grond daarnaast.

Nieuws

menu