Gemeenten krijgen miljoenen extra van het rijk, maar er komen magere jaren aan

De gemeenten krijgen de komende jaren aardig wat geld van het rijk. Maar in plaats van veel te investeren lijkt de hand op de knip houden verstandiger. Vanaf 2026 verandert de financiering en stroomt er veel minder geld van Den Haag naar de gemeenten.

Het nieuwe college van de gemeente Noardeast-Fryslân bij de presentatie van het coalitieakkoord vorige maand. Dankzij de gunstige Meicirculaire denkt wethouder Jouke Douwe de Vries (links) dat er voor de bewoners geen lastenverzwaring in zit.

Het nieuwe college van de gemeente Noardeast-Fryslân bij de presentatie van het coalitieakkoord vorige maand. Dankzij de gunstige Meicirculaire denkt wethouder Jouke Douwe de Vries (links) dat er voor de bewoners geen lastenverzwaring in zit. Foto: Marcel van Kammen

De verhoging van de onroerendezaakbelasting is voorlopig van de baan, meldt wethouder Jouke Douwe de Vries van Noardeast-Fryslân opgelucht. De Meicirculaire van dit jaar, waarin gemeenten lezen hoeveel ze van het rijk krijgen, valt goed uit voor deze gemeente. ,,We hadden verwacht te moeten bezuinigen, maar daar ziet het de komende jaren niet naar uit.”

Nieuws

menu