Voor Friese gemeenten dreigen financiële problemen doordat het nieuwe kabinet snijdt in jeugdzorggeld: 'Zo moet je als overheden niet met elkaar omgaan'

Het nieuwe kabinet wil stevig snijden in de extra jeugdzorggelden die het rijk net aan gemeenten heeft toegezegd. Het grootste deel van de Friese gemeenten dreigt daardoor opnieuw in financiële problemen te komen.

Vanaf links: Gert-Jan Segers (CU), Sigrid Kaag, (D66), Mark Rutte (VVD) en Wopke Hokestra (CDA) tijdens de persconferentie over het regeerakkoord van de vier regeringspartijen.

Vanaf links: Gert-Jan Segers (CU), Sigrid Kaag, (D66), Mark Rutte (VVD) en Wopke Hokestra (CDA) tijdens de persconferentie over het regeerakkoord van de vier regeringspartijen. Foto: Bart Maat

,,Dit is teleurstellend”, reageert Hilde Tjeerdema, wethouder sociaal domein in Leeuwarden. ,,Kennelijk is het niet sexy om fatsoenlijk middelen beschikbaar te stellen voor taken van decentrale overheden. En dat terwijl Den Haag zo afhankelijk is van gemeenten op dossiers als klimaat en wonen.”

Nieuws

menu