Gemeenten willen dat het rijk de kosten voor vogelgriep betaalt, want het opruimen van dode vogels wordt onvoldoende gecompenseerd

Bij het opruimen en afvoeren van dode vogels door vogelgriep heeft het rijk vorig jaar een groot deel van de kosten niet vergoed. Burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân is kwaad en wil geen herhaling nu ook dit jaar de ziekte om zich heen grijpt.

Medewerkers van It Fryske Gea ruimen bij de veerdam van Holwerd, in samenwerking met medewerkers van De Fûgelpits, vogels op die zijn doodgegaan aan de vogelgriep, november vorig jaar.

Medewerkers van It Fryske Gea ruimen bij de veerdam van Holwerd, in samenwerking met medewerkers van De Fûgelpits, vogels op die zijn doodgegaan aan de vogelgriep, november vorig jaar. Foto: Marcel van Kammen

Tijdens de burgemeestersvergadering van Veiligheidsregio Fryslân kwam donderdagochtend de bestrijding van de vogelgriep in Fryslân aan de orde. Niet alleen is het belang van een goede aanpak in de gehele provincie besproken, maar ook de financiële kant van de zaak. En daarbij is vorig jaar niet alles goed gegaan, liet burgemeester Johannes Kramer weten.

Nieuws

menu