Gemeenteraad van Tytsjerksteradiel wil vlot een nieuwe coalitie en met de belangrijkste uitdagingen aan de slag, zo bleek bij het eerste 'duidingsdebat'

Nog deze week mogen alle partijen namen doorgeven van mogelijk geschikte, onafhankelijke informateurs. En direct in de eerste vergadering moet er een klap op de informatieopdracht worden gegeven, zo is de bedoeling.

Peter van der Hoef van de PvdA en Liedeke van Zandbergen namen samen het woord. De partijen willen in de komende raadsperiode één links blok vormen.

Peter van der Hoef van de PvdA en Liedeke van Zandbergen namen samen het woord. De partijen willen in de komende raadsperiode één links blok vormen. Foto: Sippie Miedema

Om een debacle zoals vier jaar geleden te voorkomen, gingen de politieke partijen in Tytsjerksteradiel vrijdag met elkaar in debat over de uitslag en om aan te geven hoe zij vinden dat het formatieproces er moet uitzien. Normaal gesproken neemt de grootste partij het voortouw, maar dit keer moet het anders vonden de partijen al voor de verkiezingen.

Heidesessie