Dit artikel is vandaag gratis

Gerben Huisman legt functie neer bij World Servants, de combinatie met zijn baan als directeur van het Waddenfonds is te lastig

Gerben Huisman (rechts) in gesprek met Stephen Abarika, de contactpersoon van een partnerorganisatie van World Servants in Ghana.

Gerben Huisman gaat weg bij World Servants. Hij kan zijn werk als directeur-bestuurder niet langer combineren met zijn directeurschap van het Waddenfonds. Daar trad hij begin 2020 in dienst.

‘Het lukt mij niet goed genoeg om het werk voor World Servants en het Waddenfonds, mijn andere job, te combineren. Het kost mij te veel tijd en energie om beide goed te doen’, schrijft hij in een mail aan vrijwilligers en andere betrokkenen. Hij heeft aangegeven tot uiterlijk maart volgend jaar aan te blijven zodat er naar een opvolger kan worden gezocht.

Bouwen

Huisman was sinds 1 september 2018 directeur bij World Servants, een christelijke organisatie uit Wolvega die jaarlijks zo’n 800 jongeren van 16 tot 30 jaar oud laat werken in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Nederland. Ze bouwen daar in samenwerking met een lokale organisatie, aan scholen, ziekenhuizen en sociale voorzieningen.

Huisman geeft aan nog wel bij de organisatie betrokken te blijven en reist komende zomer met een groep naar Zambia.

Nieuws

menu