Gerechtshof besluit tot nieuwe schouw in zaak Tjeerd van Seggeren

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft besloten een nieuwe schouw te houden in het weiland bij De Westereen waar op 9 juli 2017 het levenloze lichaam van Tjeerd van Seggeren werd gevonden. Hij was daar met geweld om het leven gebracht.

Een beeld van Vrouwe Justitia.

Een beeld van Vrouwe Justitia. Foto: Shutterstock

Dit gebeurt op verzoek van advocaat Brian de Pree, die de weduwe van Van Seggeren verdedigt. Zij werd vorig jaar door de rechtbank vanwege de moord op haar man tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld. Daartegen ging zij in hoger beroep.

De rechtbank voerde in 2018 ook al een schouw uit, en constateerde dat Van Seggeren zijn vrouw wel moet zijn tegengekomen die nacht, toen hij terugkeerde van het Freeze Force Festival.

Onderbelicht

Volgens De Pree is er een andere route mogelijk – een pad langs de spoorlijn over het gras – waardoor minder zeker is dat de twee elkaar hebben getroffen. ,,Die is onderbelicht gebleven bij de eerste schouw”, aldus De Pree, die stelt dat er destijds ,,te eenzijdig” is gekeken naar de situatie. Het hof stemde in met een nieuwe schouw, maar benadrukte dat die vanwege de coronamaatregelen in klein gezelschap moet worden uitgevoerd.

Lees ook: Rechtszaak weduwe Van Seggeren legt een gespannen huwelijk bloot

Verder kwam op de regiezitting een anonieme brief aan de orde, die in april van dit jaar bij het kantoor van De Pree werd bezorgd. De brief was namens een op dat moment al overleden oom van de verdachte opgesteld, en zou neerkomen op een bekentenis van de moord. De Pree haalde daarbij ook een telefoontje van een halfbroer van deze oom aan.

Die zou in juli de Duitse politie hebben gemeld dat zijn halfbroer hem geld had geboden om Tjeerd van Seggeren te vermoorden. Later trok hij die bewering deels in.

Op 2 november begint de inhoudelijke behandeling van de zaak door het gerechtshof.

De kinderen van vermoorde Tjeerd van Seggeren verliezen hun vader én hun moeder

Tjeerd van Seggeren (37) uit Kollumerzwaag werd op 9 juli 2017 levenloos aangetroffen in een weiland in De Westereen. De politie hield aanvankelijk rekening met een aanrijding, maar uiteindelijk werd geconcludeerd dat hij was mishandeld. De zaak maakte veel indruk in Kollumerzwaag, waar het echtpaar met hun drie kinderen woonde.

Nieuws

menu