Schepen lozen kankerverwekkende dampen op het IJsselmeer, ook al mag dat niet van de provincie Flevoland. Waarom gebeurt het dan toch?

Schepen lozen regelmatig grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen op het IJsselmeer, ondanks een verbod van de provincie Flevoland. Dat meldt Omroep Flevoland.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat staat in de haven van Rotterdam op een schip dat klaarligt om te ontgassen. Het wordt in de toekomst verboden op dat op een varend schip te doen en wordt hier met duurzame installaties aan de kade getest.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat staat in de haven van Rotterdam op een schip dat klaarligt om te ontgassen. Het wordt in de toekomst verboden op dat op een varend schip te doen en wordt hier met duurzame installaties aan de kade getest. Foto: ANP

Na het lossen van gevaarlijke stoffen blijven er in tankschepen restanten achter. Vóór het weer geladen kan worden, moeten tanks en leidingen met ventilatoren worden doorgelucht. Daarbij komen vaak benzeenhoudende dampen vrij.

Nieuws

menu