Dit artikel is vandaag gratis

Komt er nog meer sneeuw? Zie hier: de graffitikunst in winters plaatje in Leeuwarden. Kunstenaar Aéro maakte deze portretten op de zijkant van de flat van de Hofwijck.

De Franse graffitikunstenaar Aéro maakte in 2021 dit werk op de flat van de Hofwijck in Leeuwarden. Foto: Lodewijk Born

Het winterweer leverde woensdagochtend bijzondere plaatjes op. Niet alleen in het Friese landschap, maar ook in Leeuwarden bij zorgcentrum De Hofwijck aan de Rengerslaan.

De Franse graffitikunstenaar Aéro maakte daar in 2021 deze portretten op de zijkant van de flat. Het kunstwerk is een eerbetoon aan de ouderen die in het tehuis wonen. De gezichten van de man en vrouw zijn realistisch geschilderd met de spuitbus. Hij werkte er destijds negen dagen aan. Aéro, zijn echte naam is Matthieu Croyal, maakte het werk in opdracht van Writer’s Block Murals in Leeuwarden.

Donderdagmiddag trekt er een storing over, zo meldt Weeronline. In de tweede helft van de avond valt vooral nog (natte) sneeuw in Fryslân, Groningen en Drenthe, de Kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden bij temperaturen rond het vriespunt.

Ook vannacht en een deel van vrijdagochtend valt in deze regio’s (natte) sneeuw. Waarschijnlijk blijft de sneeuw het beste liggen in de zuidoostelijke helft van Fryslân, het zuiden en oosten van Groningen en grote delen van Drenthe. Regionaal kan daar morgenochtend zo’n vier centimeter sneeuw liggen op de grasvelden.

Nieuws

menu