Dit artikel is vandaag gratis

GroenLeven uit Leeuwarden bouwt voortaan alleen grote zonneprojecten. Het bedrijf denkt met deze stap sneller te kunnen doorgroeien

Afgelopen maand werd het door GroenLeven gebouwde zonnepark Lemsterhoek bij Lemmer officieel geopend. Met 58.000 zonnepanelen levert het stroom op voor zo’n 8000 huishoudens. Foto: GroenLeven

Zonne-energiebedrijf GroenLeven uit Leeuwarden stopt met zonneprojecten op daken voor het midden- en kleinbedrijf. Volgens woordvoerder Maarten de Groot wil de onderneming zich alleen nog richten op zonneparken en daken die minimaal een halve megawatt opleveren.

De keuze kost tien werknemers hun baan. ,,Het was een moeilijk besluit. Maar de afgelopen jaren hebben we ons ontwikkeld tot de vijfde grootste investeerder in de energietransitie. Om daar in verder te kunnen groeien is deze stap nodig.”

Het Leeuwarder bedrijf, dat oorspronkelijk begon in Heerenveen, heeft bijna tweehonderd mensen op de loonlijst. ,,Als je bedenkt dat we in 2017 nog vijftien man in dienst hadden, zorgen we voor veel werkgelegenheid.”

Nieuws

menu