Over ruim een week begint het WK, maar van een oranje feeststemming in de café's in Leeuwarden is nauwelijks sprake: 'Niemand heeft hier de vlaggetjes al hangen'

Leeuwarden is een van de weinige gemeenten in Nederland waar een aanvraag ligt voor WK-voetbalwedstrijden op een groot scherm in de openbare ruimte. Dit blijkt uit een rondgang van het ANP langs gemeenten. In de horeca in Fryslân is de sfeer vooralsnog timide, al hangen er wel tv-schermen. De cafés zijn nog lang niet overal versierd.

Bewoners van de Nijlanderhemstraat in Sneek versierden in de zomer van 2021 hun straat vanwege het uitgestelde EK voetbal van 2020.

Bewoners van de Nijlanderhemstraat in Sneek versierden in de zomer van 2021 hun straat vanwege het uitgestelde EK voetbal van 2020. Foto: Simon Bleeker

,,Het WK begint al over tien dagen, maar niemand hier op het Ruiterskwartier heeft de vlaggetjes al hangen”, zegt Ton Eijer, eigenaar van café Scooters in Leeuwarden. In zijn eigen café komt wel een scherm te hangen, maar Eijer denkt niet dat het meteen volle bak wordt. ,,Er is minder reclame rond dit WK, de winkels zijn amper oranje en de speeltijden zijn ook niet erg gunstig voor ons. Bovendien is er natuurlijk veel kritiek op dit WK.”

Nieuws

menu