Dit artikel is vandaag gratis

UPDATE: Sein brand meester na grote uitslaande brand kringloopwinkel De Sneuper aan De Wâlddyk in Dokkum. Bewoners naastgelegen appartementencomplex brengen nacht door bij familie of in hotel

Grote brand legt Kringloopwinkel De Sneuper aan De Wâlddyk in Dokkum in de as. Foto: Marcel van Kammen

De brandweer is vannacht in touw geweest om een zeer grote brand aan De Wâlddyk in Dokkum te bestrijden. De brand was al snel uitslaand en legde kringloopwinkel De Sneuper uiteindelijk volledig in de as.

,,Bij aankomst was de brand al uitslaand. Er is verder weinig meer aan te doen”, liet een brandweerwoordvoerder weten rond 01.00 uur zondagochtend. De brandweer van de posten Dokkum, Damwâld, Anjum, Ternaard en Burgum kwamen ter plaatse en liet het vuur gecontroleerd branden. Rond 02.30 uur werd het sein brand meester gegeven en niet veel later gingen de eerste eenheden weer terug naar de kazerne.

Er was niemand aanwezig in de loods. Mede daarom werd het vuur pas laat ontdekt en brandde het pand volledig uit. De brandweer was nog enkele uren aan het nablussen.

Kringloopwinkel De Sneuper zorgt dat overtollige spullen een tweede kans krijgen. Met de opbrengst worden kinderen en arme gezinnen in Roemenië ondersteund, zo vermeldt de website. Sociale werkvoorziening NEF voorziet de kringloop normaal gesproken van personeel. Ook Hengelsport Dokkum zit in het pand aan de westelijke kant van de stad. Beiden hebben hun hoofdingang aan De Wâlddyk.

Bewoners geëvacueerd

Een naastgelegen appartementencomplex aan De Polle werd ontruimd. Alle bewoners gingen naar buiten en werden eerst opgevangen in het politiebureau in Dokkum. De woningen liepen geen gevaar, maar de wind en daarmee de hitte en rook voerden wel naar het complex met tientallen woningen.

Later in de nacht is besloten de bewoners bij familie of in een hotel te laten opvangen.

Voor de omgeving ging een NL Alert uit met de waarschuwing ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten, aldus de brandweerwoordvoerder.

Nieuws

menu