Dit artikel is vandaag gratis

UPDATE: Grote brand legt loods van manege in Ee in de as, dieren en mensen in veiligheid

Een brandweerauto. Foto: ANP

Een manege aan de Sânewei 1 in Ee staat in brand, de vlammen zijn uitslaand. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand en laat weten dat de dieren en mensen op tijd uit de gebouwen zijn gehaald. De loods waar de dieren in stonden kan als verloren worden beschouwd, zegt een brandweerwoordvoerder.

Het vuur greep vanaf 9.15 uur dinsdagochtend snel om zich heen. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse en heeft ook een groot watertransport laten aanrukken om voldoende bluswater te hebben om het vuur te bestrijden.

,,We zijn druk met blussen, met drie wagens en een hoogwerker”, laat brandweerwoordvoerder Marko Kinderman weten rond 10.15 uur. ,,De brand is onder controle, maar er blijft weinig over van de loods waar de dieren in stonden.” Om hoeveel paarden het precies gaat, weet Kinderman niet.

,,De rook gaat wel mooi over de weilanden, dus daar hebben de woningen in de omgeving geen last van. Er is ook geen asbest aangetroffen in de loods. In die ernaast wel, maar die hebben we kunnen redden, net als de woning op het terrein. Kans op uitbreiding van de brand is er eigenlijk ook niet meer op dit moment.”

Nieuws

menu