Dit artikel is vandaag gratis

HOND2022 in WTC Expo trok dit weekend zevenduizend bezoekers

Jessica de Jong uit Noardburgum met de Noorse Lundehond Foske, deelnemer aan HOND2022. Foto: Marcel van Kammen

Het evenement HOND2022 in WTC Expo in Leeuwarden heeft dit weekend ruim zevenduizend bezoekers getrokken. Zij keken naar de hondenshows Fryslân Cup en de Dutch Winner Show en bezochten op de beurs demonstraties, lezingen en wedstrijden.

Aan de hondententoonstellingen namen ruim vijfduizend honden deel die gezamenlijk bijna driehonderd rassen vertegenwoordigden. Voor de Fryslân Cup en Dutch Winner Show kwamen keurmeesters van heinde en verre om de dieren te beoordelen. De ‘Best in Show’ titel van de Fryslân Cup werd op vrijdag gewonnen door de Greyhound van Ina Koulermou uit het Duitse Beckeln (Nedersachsen) . De ‘Best in Show’ Winner 2022 werd de Engelse Springer Spaniel van Daphne van den Brink. Nederlands kampioen in Junior Handling werd Meike Steenbergen met haar Australian Shepherd.

Bezoekers maakten verder kennis met diverse hondensporten, variërend van FCI Agility en hoopers tot jachttraining en dog dance, laat de organiserende Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland weten.

Nieuws

menu