Dit artikel is vandaag gratis

Handelaars in persoonsgegevens in Heerenveen opgepakt

Een politieauto. Afbeelding ter illustratie. Foto: ANP

In Heerenveen zijn een 34-jarige man en een 24-jarige vrouw opgepakt in een recherche-onderzoek naar cybercrime. Ze worden verdacht van handel in persoonsgegevens. De politie trof bij hen thuis duizenden euro’s in contanten en zeven zeldzame leguanen aan.

De doorzoekingen en aanhoudingen vonden al op 29 juni plaats, maar de politie bracht dat vrijdag pas naar buiten. De verdachten zijn inmiddels ook alweer op vrije voeten gesteld, maar blijven verdachten in deze zaak.

Bij het onderzoek naar cybercrime kwam de 34-jarige naar voren als iemand die al langere tijd handelt in persoonsgegevens. Met die gegevens kunnen online criminele activiteiten als fraude en phishing ontplooid worden.

Het opgepakte tweetal wordt ook verdacht van het witwassen van 20.000 euro uit misdrijven verkregen geld. Er werden duizenden euro’s in cash aangetroffen in de woningen van de verdachten. Daar vonden agenten ook zeven zeldzame leguanen. Die zijn ondergebracht bij de reptielenopvang. De politie onderzoek of de dieren legaal gehouden werden.

Nieuws

menu