Hanneke Goede (SP) en Matthijs de Vries (ChristenUnie) zoeken naar verbinding en zien elkaar als bondgenoten die opkomen voor de zwakkeren

Voor wie moet er met prioriteit een huis gebouwd worden? En moeten alle dorpen in Fryslân in de toekomst weer een eigen bushalte krijgen? Met de Provinciale Statenverkiezingen in aantocht, gaan lijsttrekkers Hanneke Goede (SP) en Matthijs de Vries (ChristenUnie) over onder meer deze vragen met elkaar in gesprek.

ChristenUnie lijsttrekker Matthijs de Vries en SP lijsttrekker Hanneke Goede zien elkaar liever als collega's dan als tegenstanders.

ChristenUnie lijsttrekker Matthijs de Vries en SP lijsttrekker Hanneke Goede zien elkaar liever als collega's dan als tegenstanders. Foto: Marcel van Kammen

,,We zijn een goed team”, grapt Goede als ze aan een klein tafeltje tegenover De Vries zit en de fotograaf enkele foto’s van het tweetal schiet. De sfeer tussen de twee lijsttrekkers is dan ook goed. Ze beschouwen elkaar niet als keiharde tegenstander, maar eerder als collega’s die, als het maar even kan, de overeenkomsten bij elkaar opzoeken om te kijken waar de verbindingen liggen.

Nieuws

menu