Dit artikel is vandaag gratis

Afscheid van de Tweede Kamer voor Harry van der Molen (CDA): 'Iemand met hart voor de zaken in zijn portefeuille'

Harry van der Molen (CDA) tijdens het tweeminutendebat in de Tweede Kamerdebat over de Bestjoersôfspraak Fryske Taal en Kultuer. Foto: ANP

Harry van der Molen (CDA) heeft donderdag na vijf jaar afscheid genomen van de Tweede Kamer. Van der Molen keert terug naar Fryslân, waar hij directeur marketing en communicatie wordt bij mbo-organisatie Firda.

Volgens Kamervoorzitter Vera Bergkamp was Van der Molen ,,altijd scherp in het debat, bereid om over fractiegrenzen heen te kijken en iemand met hart voor de zaken in zijn portefeuille”. Dit zei zij tijdens een afscheidsbijeenkomst voor Van der Molen.

Van der Molen stopte met zijn werk voor de Tweede Kamer om gezondheidsredenen. ,,Het gaat op dit moment goed met mijn gezondheid. Tegelijk ben ik gaan beseffen dat ik keuzes moet maken als ik dat zo wil houden. Ik heb een aantal gezonde jaarringen om mijn stam nodig.”

Burn-out

In maart 2021 verliet de Leeuwarder voor acht maanden de Kamer vanwege een burn-out. Een jaar geleden keerde hij terug. Van der Molen begint op 1 februari bij Firda.

Nieuws

menu