Havo 4 scholier Amir (16) uit Goutum debatteert in de finale van het tv-programma 'Op weg naar het Lagerhuis': ‘Van mening verschillen vind ik erg prettig’

Amir Issa (16) uit Goutum doet mee aan de finale van het televisieprogramma Op weg naar het Lagerhuis, de grootste debatwedstrijd van Nederland. De havo 4 scholier van Csg Comenius Mariënburg in Leeuwarden mag zich dus nu al een van de beste jonge debaters noemen. ,,Ik geniet er altijd zelf wel van om een manier te vinden waarmee ik een standpunt kan tackelen.”

Havo 4 scholier Amir Issa (16) uit Goutum heeft zich geplaatst voor de finale van het televisieprogramma 'Op weg naar het Lagerhuis'.

Havo 4 scholier Amir Issa (16) uit Goutum heeft zich geplaatst voor de finale van het televisieprogramma 'Op weg naar het Lagerhuis'. Foto: Marcel van Kammen

Amir deed met zijn school mee aan de landelijke scholencompetitie, waarin het Comenius Mariënburg de beste school van Fryslân werd. Comenius Mariënburg zat in de achtste finales en de kwartfinales, waar het strandde. Maar voor Amir was het nog niet afgelopen: na de kwartfinale kreeg hij een uitnodiging voor de individuele voorronde in Hilversum. Daar deden veertig scholieren aan mee. Amir zat bij de laatste tien, die met elkaar in de finale zullen debatteren.