Petra Talsma woont al 22 jaar met plezier in Heechterp in Leeuwarden, maar ziet ook dat de wijk toe is aan een opknapbeurt. De komende tien jaar gaat dat gebeuren

De wijk Heechterp in Leeuwarden staat aan de vooravond van een grote metamorfose. Alle 24 portiekflats gaan de komende tien jaar tegen de vlakte. De bewoners, veelal van sociale huurwoningen, moeten elders worden ondergebracht. De hoop is dat Heechterp weer een wijk wordt waar het prettig wonen is. ,,Ik wil hier niet meer weg.”

Wethouder Hein de Haan (links) en Elkien-bestuurders Chantal Droste en Peter van de Weg bij de maquette van het nieuwe Heechterp.

Wethouder Hein de Haan (links) en Elkien-bestuurders Chantal Droste en Peter van de Weg bij de maquette van het nieuwe Heechterp. Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

Hoewel de sloopkogel nog niet te zien is, zijn de mensen van woningcorporatie Elkien en Huurdersplatform Nieuw Elan al begonnen met huisbezoeken. ,,Het leven van deze inwoners staat de komende jaren volledig op de kop”, zegt Chantal Droste, directeur-bestuurder bij Elkien. De corporatie is eigenaar van het grootste deel van de woningen. ,,We begeleiden inwoners naar een tijdelijke woonplek.”

Nieuws

menu