Dit artikel is vandaag gratis

Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Weststellingwerf en Smallingerland gaan samenwerken op het gebied van toerisme

De Turfroute is een belangrijke watertoeristentrekker in Zuidoost-Fryslân. Hier in Gorredijk. Foto: Marchje Andringa

Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Weststellingwerf en Smallingerland gaan samenwerken op het gebied van toerisme. Dit gebeurt in het kader van de Regiodeal Zuidoost-Fryslân.

Volgens de gemeenten weten steeds meer toeristen het zuidoostelijk deel van de provincie te vinden. Om de balans tussen de groeiende aantrekkingskracht van de regio en de belangen van bewoners te bewaren is een ontwikkelstrategie opgesteld. ,,We willen ontwikkelen van een relatief onontdekte regio naar een bestemming die zichtbaar en beleefbaar is voor inwoners, ondernemers en bezoekers”, zegt wethouder Marian Jager van Ooststellingwerf namens de deelnemende gemeenten.

Investeren

Speerpunten binnen de gezamenlijke ontwikkelstrategie zijn ‘investeren in de ontwikkeling van het toeristisch product’ en het verder vormgeven van de marketing- en promotie-uitingen. Daarnaast willen de gemeenten bezoekersstromen beter kunnen sturen, zodat ‘natuurkwaliteiten behouden blijven en de impact van het toerisme positief bijdraagt aan slimme groei en brede welvaart’.

Regiodeal Zuidoost-Fryslân is een samenwerking van de gemeenten Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Weststellingwerf, Wetterskip en provincie Fryslân en het rijk. Voor het onderdeel recreatie en toerisme ontvangt de regio een miljoen euro overheidssubsidie uit Den Haag.

Nieuws

menu