Dit artikel is vandaag gratis

Heerenveen stelt de Hoekstra-hal nu ook gedeeltelijk open voor de noodopvang van 150 niet-Oekraïners na een verzoek van het COA

Het asielzoekerscentrum (AZC) van het COA in Ter Apel. Foto: ANP

Heerenveen opent per direct een tijdelijke crisisnoodopvang met maximaal 150 bedden voor niet-Oekraïense vluchtelingen. Hiermee komt het college tegemoet aan een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De noodopvang moet komen in de Hoekstra-hal aan It Hege Stik. Deze locatie wordt gedeeltelijk al gebruikt als crisisnoodopvangplek voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

Het COA diende dit verzoek in nu de situatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel nijpend wordt. De groep vluchtelingen uit Ter Apel kan straks voor de duur van zeven dagen in de Hoekstra-hal terecht, met een optie op verlenging van twee keer 24 uur. Na afloop van deze periode zorgt het COA voor het doorplaatsen van de asielzoekers naar andere locaties.

Dak boven het hoofd

,,Wij nemen onze verantwoordelijkheid als gemeente Heerenveen”, zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan. ,,Daarom werken wij ruimhartig mee aan tijdelijke opvang voor vluchtelingen. Iedereen verdient een dak boven zijn hoofd.”

Nieuws

menu